Кафулињата се отвараат оваа недела?

0
425

На денешната седница на Владата јавноста очекува да се донесе одлука за отворање на кафулињата и рестораните, а според очекувањата одлуката треба да стапи на сила кој крајот на оваа недела.

Како што се шпекулира, кафулињата ќе треба да работат според здравствени протоколи пропишани од страна на Комисија за заразни болести, како што се ограничено работно време, држење на дистанца, користење заштитна опрема и редовна дезинфекција.