Бројката на заразени со коронавирусот надмина ЕДЕН МИЛИОН!

0
150

Бројот на лица кои се заразени со COVID – 19 во светот ја надмина бројката од еден милион, покажуваат најновите податоците на ВОРЛДМЕТЕР.

Може да се забележи дека бројката на починати е над 50.000 а бројката на излечени е четири пати поголема. Бројката на активно заразени лица е околу 750.000.