(ВИДЕО) Напуштена фабрика се отвори за да се произведуваат заштитни маски

0
192

Напуштена фабрика во Јемен, денес беше отворена за да произведува заштитни маски кои ќе помогнат во борбата со коронавирусот. На видеата објавени може да се забележат десетици жени кои неуморно работат и шијат маски. Иако во Јемен сеуште нема регистрирано ниеден случај на заразен со COVID – 19, властите одлучиле да почнат со подготовки и спремни да го дочекаат вирусот и да се впуштат во голема борба со него. Погледнете: