Во кинескиот град Шенжен се забрани продажба и консумација на месо од кучиња и мачки

0
152

Првиот кинески град кој забрани јадење на мачки и кучиња е Шенжен.

„Шенжен е првиот град во светот што сериозно ја научи лекцијата од оваа пандемија и направи промени неопходни да се избегне нова пандемија“, рече Тереза М. Телецки, потпретседателка на одделот за диви животни во Хјуман сосајети интернешнл.

„Смелите чекори на Шенжен да се запре оваа трговија и потрошувачка на диви животни се модел што треба да се следи“.