ТРКА СО ВРЕМЕТО: Зошто е толку тешко да се направи вакцина за COVID – 19?

0
473

Фармацевтските компании низ целиот свет сега се во трка со времето, се борат што побргу да изработат вакцина за коронавирусот.

Вирусот многу брзо мутира и доколку сега направите вакцина, таа за половина година нема да биде ефективна. Тоа е навистина многу слично со сезонскиот грип, односно единствената разлика е што сезонскиот грип не мутира толку брзо.

Досега можеме да констатираме дека немаме лек кој ги дава посакуваните позитивни резултати во борбата против COVID – 19.

Речиси секој ќе биде заразен – порано или подоцна, вели руски директор на фармацевтска компанија во интервју за RT. Погледнете го видеото.