Еве што треба да се јаде највеќе за блескаво бела насмевка

0
179

За да имаме блескаво бела насмевка, потребно е да јадеме црвени боровинки, друго црвено овошје и зеленчук.

Најновите истражувања покажале дека оваа храна содржи полифенол, супстанца која го спречува развојот на кариес и создавање на забен плак.

Полифенолите ги блокираат молекулите кои ја создаваат стрептококата, што е една од главните причини за појавата на кариесот, покажало најновото истражување.